НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА НА МОН "БИЗНЕСЪТ ПРЕПОДАВА"

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА НА МОН  "БИЗНЕСЪТ ПРЕПОДАВА"

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА НА МОН "БИЗНЕСЪТ ПРЕПОДАВА"

ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", с. Дражево е сред 100-те училища в България с одобрено проектно предложение по Национална програма на МОН "Бизнесът преподава" - Модул 1 Бизнесът в училище

В партньорство с "ОРАК ИНЖЕНЕРИНГ" ЕООД учениците ще имат възможност да участват в демонстративни обучения на тема "Роботика".

 

Демонстративно обучение в направление РОБОТИКА по Национална програма на МОН „Бизнесът преподава“ в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Дражево

 

На 22.05.2023 година в Основно училище „Свети Свети Кирил и Методий“, с. Дражево се проведе демонстративно обучение в направление РОБОТИКА по Национална програма на МОН „Бизнесът преподава“ – Модул 1: Бизнесът в училище. 

Партньор на училището по националната програма е „Орак Инженеринг“ ЕООД гр. Пловдив. Г-жа Елица Бакалова, лектор от „Орак Инженеринг“ ЕООД, презентира пред учениците етапите в развитието на роботиката, приложението на роботите в различни сфери от икономиката и бита, както и професиите, свързани със създаването на съвременните роботи.

С голям интерес учениците посрещнаха демонстрациите с робот в класната стая, в които и те взеха участие. 

Гост на демонстративното обучение бе г-жа Петя Деновска, старши експерт по математика и информационни технологии в Регионално управление по образование – гр. Ямбол.

С участието си в националната програма на МОН „Бизнесът преподава“ училищния екип цели разширяване на знанията на учениците за практическата приложимост на технологиите, повишаване на мотивацията на учащите се за обучение в професии в областта на предприемачеството и STEM компетентностите. 

ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Дражево е сред 100-те училища в България с одобрено проектно предложение по Националната програма на МОН „Бизнесът преподава“ - Модул 1 Бизнесът в училище.