Интердисциплинарен урок в 4 клас

Интердисциплинарен урок в 4 клас

Интердисциплинарен урок в 4 клас

Навсякъде по света екосистемите са застрашени. От гори и сухи земи до земеделски земи и езера, природата, от която зависи съществуването на човечеството, достига повратна точка. Световният ден на околната среда 5 юни - най-значимият международен ден за действия, насочени към опазване на околната среда, се фокусира върху възстановяване качеството на земята, преодоляване на риска от опустиняване и изграждане на устойчивост под мотото „Нашата земя. Нашето бъдеще.

Във връзка с това на 05.06.2024 г. с учениците от IV клас се проведе интердисциплинарен урок по Български език и литература и Човекът и  природата на тема: “Световен ден на околната среда”.

Под ръководството на своите учители  г-жа Славка Христова, г-жа Татяна Неделчева и г-н Пламен Качулев, те си припомниха правилата за чиста околна среда, показаха добрата си четивна техника и писмена грамотност, която са усвоили през изминалите четири години.

С огромен интерес и вдъхновение те се включиха и в състезателна игра „Подреди изречението“ с ученици от пети и шести клас. След това г-н Качулев им представи презентация по темата, след  която във вид на дискусия се акцентира проблема за  опазването на околната среда и отговорността на всеки един човек .

Всички ученици проявиха креативност и въображение, вложиха много любов и старание.  Гости на урока бяха ученици и учителите на бъдещите петокласници.