Ден на християнското семейство - 21.11.2022 година

Ден на християнското семейство - 21.11.2022 година

Ден на християнското семейство - 21.11.2022 година

Днес е празничен ден! Денят на Християнското семейство! Според библейското предание на този ден Богородица била обречена на Бога. На този празник родителите водят децата си на църква, за да възпитават у тях добродетелите и благочестивост. Учениците от " ОУ Св.Св. Кирил и Методий" посетиха храм "Св. Пророк Илия" в село Дражево и се помолиха за здравето и благополучието на своите и на всички семейства!

Третокласниците отбелязаха празника като нарисуваха храма на селото и изгледаха презентация, свързана с празника.

Учениците от пети клас със своя класен ръководител г-жа Ангелова и образователния медиатор Галя Монева, посетиха пенсионерския клуб в с. Дражево. Там жените показаха традициите и обичаите на този ден, а учениците бяха подготвили стихчета и песни, свързани с празника.

Учениците от шести клас изработиха родословно дърво и прочетоха стихотворения за семейството. Запознаха се с църковния празник Въведение богородично. А седмокласниците изработиха картички с лика на Богородица, в които написаха своите пожелания за празника.

Учениците от ГЦДОУД изработиха картички, изгледаха филмче, свързано с празника, а после показаха наученото, като попълниха занимателен тест.