Апостолът на свободата - Васил Левски

Апостолът на свободата - Васил Левски

Апостолът на свободата - Васил Левски

        Всяка година на 19 февруари България свежда глава в знак на свято почитание пред паметта на Апостола на свободата Васил Левски.

           Следата от неговите дела все още живее и се претворява от  народа повече от столетие. Търсим посоките, по които е достигал до сърцата ни и там е оставял винаги идеала за национална висота, надежда и мечта. И онова непобедимо революционно вдъхновение, повело го по пътя на свободата.

           Днес дори и малките първокласници  знаят името му и го произнасят с възхищение и благоговение. Васил Левски   е най-красивата легенда от нашата история,  свято, светло знаме, предвождало българския дух и озарявало с непобедимо сияние българския небосклон.

           На 19.02.2020 година  в ОУ “  Св.Св.Кирил и Методий”  беше отбелязана

147 –та  годишнина  от обесването на Васил Левски.

           Учениците от прогимназиален етап представиха интересна литературно-музикална програма. Цветя пред лика на Апостола на българската свобода поднесоха учениците от началните класове. Г-жа Валентина Динева – учител на група  ЦДО представи  презентация, която впечатли и развълнува  учениците.

          Много имена могат да се забравят, но името на Васил Левски – никога! За народа той е не само герой. Той е светец! Онзи най-скъп син, пред  когото майка България винаги е стояла на колене задавена от гордост и сълзи!