Лятно училище за бъдещите първокласници по проект "ЗАЕДНО МОЖЕМ", финансиран от ЦОИДУЕМ

Лятно училище за бъдещите първокласници по проект "ЗАЕДНО МОЖЕМ", финансиран от ЦОИДУЕМ

Лятно училище за бъдещите първокласници по проект "ЗАЕДНО МОЖЕМ", финансиран от ЦОИДУЕМ

09.08.2019

„Лятно училище”  по  проект „Заедно можем. Осъществяване на ефективен механизъм на образователната интеграция на децата и учениците. Взаимодействие между семейство и училище”, финансиран от ЦОИДУЕМ

През месеците юли и август 2019 година в ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, с. Дражево и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, с. Веселиново се проведе „Лятно училище” в рамките на проект „Заедно можем. Осъществяване на ефективен механизъм на образователната интеграция на децата и учениците. Взаимодействие между семейство и училище”, финансиран от ЦОИДУЕМ.

  Заниманията включваха дейности с образователни елементи, комбинирани с интерактивни методи и игри, състезания и други творчески и познавателни  дейности. Общо 20 деца на възраст 6 и 7 години, на които им предстои да бъдат ученици през септември тази година, се обучаваха от педагог.

Целта на проекта е децата да се запознаят с учебната среда, да развият и придобият умения и навици за учебен труд, да се провокира тяхната готовност и мотивация за равен старт в училище за постъпването им в 1 клас.

Родителите на бъдещите първокласници се включваха в заниманията на „Лятно училище“, като се работи по мотивирането им за постигане на равен старт на техните деца при постъпване в първи клас и за активното им участие в училищния живот на децата им.

При закриването на „Лятно училище“ децата подготвиха изложби с направеното от тях по време на заниманията. На всички деца-участници бяха връчени грамоти за успешно завършване на лятното училище. 

Грамоти бяха връчени и на техните родители, които участваха в родителски клуб по проекта.