Откривана на учебната 2017-2018 година

Откривана на учебната 2017-2018 година

Откривана на учебната 2017-2018 година

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2017-2018 ГОДИНА В ОУ „СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“, С. ДРАЖЕВО

 С издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България започна тържественото откриване на учебната 2017-2018 година в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с.Дражево.

С вълнение бе посрещнато новото училищно знаме с образите на патроните на училището – братята Кирил и Методий.

Гости на празника бяха г-н Андон Кръстев – секретар на Община „Тунджа“, г-н Дядо Дяков – кмет на с.Дражево, г-н Георги Динев – кмет на с. Кабиле, бивши директори и учители на училището, децата от ДГ „Изворче“- филиал с. Дражево, представители на Читалище „Прогрес-1936“ – с. Дражево, родители и жители на селото.

С приветствие към учениците, техните родители и учителите се обърна директорът на училището – г-жа Марина Николова.

 „Уважаеми гости,

Скъпи ученици, уважаеми родители и колеги,

Петнадесети септември - първият учебен ден, за България е празник, защото вековен е стремежът на българина към знание, а съкровено желание на всеки е да изучи детето си и да го направи човек.

Задача на училището днес е да подготвя за живота личности, които не само знаят, но и умеят да общуват, да търсят и да откриват сами нужните знания, да умеят да се справят с бъдещите предизвикателства на живота.

Най-развълнувани днес са най-малките ни ученици – първокласниците.

Мили деца,

за Вас този ден е най-вълнуващ, особено важен, защото за първи път прекрачвате училищния праг, за първи път заставате пред учебниците, за първи  път сядате на училищния чин. Вие навлизате в  нов  свят – непознат, но много интересен. С всеки изминал ден буквите и цифрите ще ви отвеждат във вълшебния свят на знанието. Подайте с доверие ръка на своите учители, които ще бъдат винаги до вас. Пожелавам ви щастливо детство и успехи в учението! Добре дошли в училище!

Уважаеми ученици,

Днес изкачвате още едно стъпало в стълбичката на живота. Ще научавате нови неща, ще придобивате нови умения, пред вас ще се разкриват все по-широки хоризонти. Образованието е това, което ще ви направи по-уверени и отговорни към себе си и към останалия свят. То ще ви отвори нови врати, ще ви даде нови възможности, ще ви помогне да успеете в живота. От сърце ви желая здраве, въображение за да мечтаете и упоритост да осъществявате мечтите си.

Уважаеми родители,

Сигурна съм, че днес сте не само развълнувани, но и малко притеснени от това, какво очаква децата ви през следващата година в училище и дали ще успеят да се справят с новите предизвикателства, пред които ще се изправят.  Уверявам ви, че както и досега, екипът на училището ще продължи да работи за доброто на децата,  ще предоставя на децата ви  качествено образование, непрестанна грижа, прекрасни условия за обучение и възпитание и допълнителни възможности за развитие на техните интереси. Силно се надяваме, че всички родители ще бъдат наши партньори в работата с децата и ще се включват активно в училищния живот.

 Училището ни посреща новата учебна година с прекрасни придобивки!

От днес училището ни си има свое знаме, с ликовете на нашите патрони – Кирил и Методий! Двамата братя с любов сътвориха нашата азбука и ни дадоха писменост, за да не бъдем безпросветни и слепи. Нека бъдем достойни наследници на тяхното дело!

През лятото бе извършен основен ремонт на втория етаж и учениците ще учат в прекрасни стаи и кабинети.

През идващата учебна година училището ще продължи да работи по проект „Твоят час“ на МОН. Започна работата и по проект „Хоризонти" - чрез образователна интеграция към пълноценна социализация в малките населени места от селски тип“. Децата ни ще имат възможност да танцуват, да спортуват, да издават вестник, да бъдат актьори, ще имат допълнителни занимания по български език и математика. За всички ученици са осигурени безплатни учебници, безплатни закуска и топъл обяд, условия за целодневна организация, където ще получават подкрепа при подготовката си.

  Уважаеми колеги,

Вие имате отговорната мисия не само да образовате нашите ученици, но и да ги подкрепяте и окуражавате по пътя на познанието, да ги учите на изконните човешки ценности – родолюбие, толерантност, уважение. Заедно сме от много години и съм убедена, че както и досега ще даваме всичко от себе си за да успяват децата ни.  

Преди всичко ви пожелавам да бъдете здрави, да продължавате все така упорито и с любов да бъдете не само учители, но и приятели и дори родители на нашите ученици!

Започваме учебната година със слънце, музика и усмивки. Нека тя да бъде успешна и ползотворна за всички ни! Да ни е честита новата учебна 2017/2018 година!“

 Приветствие от името на Кмета на Община „Тунджа“ Георги Георгиев отправи г-н Андон Кръстев. Той обяви имената на 4 ученици от училището, които получават еднократно материално стимулиране от 100 лева за постигнати резултати в обучението и активно участие в училищния живот.

Прочетени бяха приветствия от г-н Красимир Стоилов – Началник на РУО гр. Ямбол и от Комисията по образование в Народното събрание.

Учениците представиха празнична програма от стихове и песни посветена на първия учебен ден. Разноцветни балони полетяха в слънчевото небе. Биенето на първия училищен звънец прикани всички ученици на влязат в училищната сграда, преминавайки под арка от зеленина, а на входа на училището бяха посрещнати с питка и мед.

Празникът продължи в класната стая на първокласниците, където най-малките ученици с вълнение седнаха на своите чинове и получиха своите първи учебници. За тях имаше подаръци от община „Тунджа“ ,  кмета на с. Дражево и РПУ – Тунджа.