Събитие на общността по проект "Хоризонти"

Събитие на общността по проект "Хоризонти"

Събитие на общността по проект "Хоризонти"

26 04 2018

Официално събитие на общността по проекта на община „Тунджа“ „Хоризонти- чрез образователна интеграция към пълноценна социализация в малките населени места от селски тип“ се проведе на 26. 04. 2018 г. в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“- с. Дражево.

На празник в училище“ се събраха ученици, родители, учители и общественост. С много игри и забавления бе отбелязано участието на учениците в дейностите по проекта. Двете групи за допълнителни занимания със застрашени от отпадане ученици от етнически малцинства отговаряха правилно на забавните задачи, поставяни от водещата на тържеството и показаха, че напредват все повече в усвояването на българската реч. По проект „Хоризонти“ в училището има сформирани и две работилници за развитие, в които се провеждат допълнителни занимания в творчески ателиета: „Журналист“ и „Театър“. Младите журналисти с трепет и вълнение отразиха и това събитие, като правиха снимки и подготвиха репортаж за училищния вестник „Междучасие“. Взеха интервю от кмета на село Дражево – Дяко Дяков. Гостът им обясни защо днешният ден е празник на селото, разказа за своите детски игри в двора на същото училище и сподели плановете за изграждане на спортни съоръжения в парка на Дражево.

Артистите от ателие „Театър“ събраха бурни аплодисменти за представянето на постановката „12- те месеца“. Те разказаха и за посетените по проекта в Ямбол две театрални постановки, за вълнуващите си репетиции и трепетите преди изявата.

Представени бяха дейностите на образователния сътрудник Кирил Тодоров, който всеотдайно помага на учениците и родителите им да бъдат пълноценни в училищния живот и на психолога по проекта - Цанка Вергова, с чиято подкрепа се подпомага психичното развитие и здраве на учениците.

Събитието насърчи включването на родителите в обществения живот на училището чрез прилагане на модел за родителско участие, а доброволци сред тях вече има както за организирането на инициативите, така и за провеждането им.

 

Голяма бе радостта на децата от новоизградената открита класна стая по инициативата „На зелено училище в моето училище- да учим и спортуваме на открито“.  По проект от платформата „С Тунджа в сърцето- рестарт" в двора на училището вече има нови уреди за часовете по организиран отдих и спорт на открито.