25 март – Ден на търпението

25 март – Ден на търпението

25 март – Ден на търпението

25 03 2018

Учениците от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, с. Дражево се включиха в инициативата на ОбС по наркотични вещества гр. Благоевград за отбелязване на Деня на търпението – 25 март.

Във всяка класна стая на дъската стоеше  знакът на училището, изработен по повод Деня на търпението и текст „ 25 март – Ден на търпението“. Обсъждаше се защо е необходимо да проявяваме търпение, толерантност, да се уважаваме и разбираме.

Учениците изработиха ръчички, цветя и сърчица с изписани думи „ търпение“, приятел“, „толерантност“, „уважение“, „заедно“, „Извинявай!“, „Моля!“, „Благодаря!“, „Приятел“.

С представената презентация учениците си припомниха 10-те „златни правила на търпението“ и 10-те „златни правила на толерантността“.  На крилете на пеперудата на приятелството изписаха думи, с които свързват търпението. Търпението включва разбиране, изслушване, приемане, спокойствие, нежност, надежда. А после идват усмивките – защото щом се уважаваме и сме търпеливи ще имаме много поводи за усмивки.

С изготвените през Деня на търпението послания оформиха табло и не пропуснаха да се снимат пред него заедно с приятелите си. Отбелязването на Денят на търпението намери място и на страниците на училищния вестник „Междучасие“.